Notaris Post Ommen

Erfrecht

Als u komt te overlijden, dan laat u bezittingen en/of schulden na. Wanneer er geen testament is, wordt aan de hand van het wettelijk erfrecht bepaald hoe uw bezittingen worden verdeeld. Het is dus verstandig om hier vroegtijdig over na te denken en een testament op te maken. Wij denken met u mee en zetten graag de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Afwikkeling van nalatenschappen

Eigenlijk heeft u al genoeg aan uw eigen emoties na het overlijden van een dierbare, partner of ouder. Toch wordt er vrijwel direct van u gevraagd om praktische zaken te regelen zoals het opzeggen van abonnementen of het ontruimen van een woning. Daarnaast moeten ook zaken rondom belasting en pensioen worden geregeld. Of u nu bent benoemd tot erfgenaam of executeur, wij helpen u graag om deze zaken op een goede manier af te wikkelen.

Verklaring van erfrecht

In de verklaring van erfrecht staat vermeld wie de erfgenamen zijn en wie de gemachtigden zijn om betalingen en opzeggingen te doen uit naam van de overledene.
Uw bank kan u precies vertellen of u wel of geen verklaring van erfrecht nodig hebt. Is dit wel het geval, dan kunt u deze verklaring op laten maken door de notaris. Voordat wij een verklaring van erfrecht afgeven, doen wij onderzoek bij onder andere het Centraal Testamentenregister en de burgerlijke stand.

Aangifte erfbelasting

Wat veel mensen niet weten, is dat na het overlijden een aangifte erfbelasting moet worden gedaan. Die kunnen wij voor u verzorgen. Dankzij onze ruime ervaring en kennis betalen erfgenamen voor wie wij aangifte doen vaak minder erfbelasting.

De woning vormt een belangrijk onderdeel van deze erfbelasting. Wanneer u een huis erft, betaalt u belasting over de WOZ-waarde van het huis. Wanneer u deze WOZ-waarde te hoog vindt, zijn er diverse mogelijkheden om hier iets aan te doen.

Controle aangifte erfbelasting

Kiest u ervoor om zelf de aangifte van de erfbelasting in te vullen, dan kunt u deze door ons laten controleren. Zo bent u er zeker van dat alles goed wordt afgehandeld.

Meer weten?

De deuren van onze praktijk in het hart van Ommen staan altijd voor u open. U kunt ook bellen: (0529) 712 523

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.