Notaris Post OmmenNotaris Post OmmenNotaris Post OmmenNotaris Post OmmenNotaris Post OmmenNotaris Post OmmenNotaris Post OmmenNotaris Post Ommen

Notarispost Ommen zet het zwart op wit.

 

Notarispost Ommen is gevestigd in het centrum van Ommen. Bij ons staat u als cliënt centraal, wij houden van korte lijnen en heldere taal.

Of het nu gaat om trouwen, samenwonen of scheiden, het kopen van een huis, het afwikkelen van een erfenis of het oprichten van een stichting of bedrijf, bij alle grote gebeurtenissen in een mensenleven krijgt u te maken met de notaris. Bij Notarispost Ommen bent u voor al deze zaken aan het juiste adres. Ons kantoor is aangesloten bij Netwerk Notarissen.

NIEUWS
Erfenis beneficiair aanvaarden
Als u een erfenis beneficiair aanvaardt, krijgt u wel de erfenis maar bent u niet aansprakelijk voor eventuele schulden. De belangrijkste reden voor deze keus is als u denkt dat de nalatenschap vooral uit schulden bestaat en dat die schulden hoger zijn dan de waarde van de bezittingen.
Als meteen duidelijk is dat het bezit van de nalatenschap hoger is dan de schulden, kunt u de erfenis ook zuiver aanvaarden. De afwikkeling gaat dan sneller.
Wie niets te maken wil hebben met de nalatenschap, kan de erfenis ook verwerpen.

Als een van erfgenamen beneficiair aanvaardt, moet de hele nalatenschap volgens bijzondere regels worden afgewikkeld (vereffeningsprocedure). Dat is iets meer werk voor de erfgenamen dan bij zuivere aanvaarding en brengt wat extra kosten (rechtbank) met zich mee. Het is belangrijk dat dit proces goed verloopt. Anders loopt u de kans de schulden uit de erfenis uit eigen zak te moeten betalen.

Notarispost Ommen helpt u graag bij de aanvaarding of verwerping van een erfenis.

Heb je een volmacht of levenstestament nodig als je getrouwd bent?
Het is een misverstand dat echtgenoten voor elkaar mogen tekenen. Bij de verkoop van de gezamenlijke woning bijvoorbeeld zijn beide handtekeningen nodig. Ook een zorgaanvraag moet de persoon in kwestie zelf ondertekenen. Is iemand niet meer wilsbekwaam, dan moet via de rechter bewind worden aangevraagd, zodat de bewindvoerder namens de wilsonbekwame persoon mag handelen en tekenen.
In een levenstestament legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt. En op welke manier die persoon dat moet doen. Zo houdt u zelf de regie en kunt u de gang naar de rechter voorkomen.

En ze woonden nog lang en gelukkig samen
‘Als je nu niks vastlegt, kun je later ook nergens aanspraak op maken’
Je hebt op Valentijnsdag met je lief besloten te gaan samenwonen. Heel romantisch, maar dan is er wel werk aan de winkel, te beginnen met afspraken over de financiën. Geld wordt dan in elk geval geen twistpunt in je relatie. Voor 8 financiële tips klik op deze link Samenwonen.
Dit artikel verscheen onlangs in een aantal regionale kranten.

Uw browser is niet up-to-date!
U maakt gebruik van een oude, achterhaalde internet browser.

Om deze website te kunnen bezoeken raden wij u aan uw browser te updaten.